3 steder du skal spise i Marrakech

3 steder du skal spise i Marrakech og ét du skal drikke

Oplevelser
3 steder du skal spise i Marrakech
En af de mange fine tagterrasser i Marrakech

I slutningen af sidste år, tilbragte jeg en uge i Marrakech, faktisk tilbragte jeg juleaften under solstråler og palmesus. Det var helt ærligt ikke det værste jeg kunne forestille mig.

Marrakech var på mange måder anderledes end forventet, og jeg har fået slået fast at det er vigtigt at undersøge det rejsemål man skal besøge. Det plejer jeg nu også at gøre, men denne gang var det altså glippet, og det gav flere små og store overraskelser. Som fx at Medinaen, den gamle by i Marrakech, er meget meget religiøs, hvilket betyder at det nærmest ikke er til at opdrive alkohol indenfor murene. Dét var vi ærlig talt ikke forberedt på og udsigten til en uge uden alkohol var nærmest uoverskuelig – vi er vel danskere 😉 Vi fandt dog en løsning og overlevede da også at samtlige måltider måtte indtages med danskvand til. Heldigvis kunne den virkelig lækre mad opveje for den manglende alkohol. Vi spiste nemlig helt afsindigt godt til de fleste måltider. Så godt, at vi på en af restauranterne kom hele tre gange.

Udsigten fra restauranten Nomad

Marrakech og Medinaen i særdeleshed kan være en overvældende affære, den er larmende, forurenet og hektisk. Men lige så overvældende de små gader i souken kan være, lige så imponerende er de mange små baggårde og tagterrasser som fungerer som små, nærmest magiske heller. Det er en speciel oplevelse at gå på en beskidt og travl gade, for at træde få skridt op eller ind, og der så åbenbarer sig en helt ny verden. Fuldstændig i kontrast til verden udenfor. Det er meget fascinerende og kontrastfyldt.

Jeg erkender gerne, at de små heller vi fandt, var det jeg var mest begejstret for ved Medinaen, dét og maden – og solen, naturligvis. Vi var nemlig afsindigt heldige med vejret og havde de fleste dage høj sol og omkring 20 grader.

Vi spiste som sagt virkelig godt, jeg har derfor samlet vores tre favoritter som alle blevet afprøvet godt og grundigt. De ligger alle i Medinaen, så bor man i det område er det nemt og gør man ikke, er det klart udflugten værd.

Naranj

Naranj var faktisk én af de første restauranter vi overvejede den dag vi ankom, vi valgte dog at gå videre da de ikke serverede alkohol skide sutter, udefra ser restauranten ikke ud af meget, men maden er helt vidunderlig og falaflerne nogle af de bedste jeg nogensinde har smagt.

Vi endte med at komme der i alt tre gange, og prøvede stort set alt på menukortet. Det hele var klart en anbefaling værd, men falaflerne må du under ingen omstændigheder snyde dig selv for. Deres fattoush smagte også fortrinligt, og priserne er samtidig yders rimelige.

3 steder du skal spise i Marrakech
Naranj
3 steder du skal spise i Marrakech
Le Jardin

Le Jardin, besøgte vi to gange til frokost og det er virkelig en af de små perler som Marrakch er så kendt for. Det er ikke den nemmeste restaurant at finde, men når du træder ind ad porten, så er alt besværet glemt. Vi spiste både indenfor og på deres tagterrasse, og jeg vil klart anbefale det sidste hvis det er muligt. Der er udsigt over byens tage, og du kan nyde solens lune stråler imens du indtager din mad. Bliver solen lige lun nok, ligger der stråhatte ved bordene – en fin lille detalje.

Maden her var veltillavet og interessant. Flere klassiske retter, men med et utraditionelt twist. Som fx blomkålshummus med arganolie, eller deres ret lækre daddelsmør. Det var ikke alt jeg fik der sad lige i skabet, jeg fik blandt andet en tomatsalat der smagte af lige præcis ingenting. Men det meste var virkelig lækkert, og jeg følte mig modig og bestilte blæksprutte på vores sidste besøg.

3 steder du skal spise i Marrakech
Le Jardin
3 steder du skal spise i Marrakech
Nomad

Nomad var en virkelig god oplevelse. Alt spillede, smagene, betjeningen og især kagen herunder.

Billeder er desværre af meget tvivlsom kvalitet da vi var der efter solnedgang, men oplevelsen var så god, at den bliver medtaget på trods af ringe billeder.

Nomad har samme ejere som Le Jardin, men det er alligevel to rimelig forskellige oplevelser, og de er klart begge et besøg værd. Et spændende menukort, med en kombination af klassiske retter og de mere nytænkende.

Hvis du besøger Nomad må du love mig, at prøve deres daddelkage med varm karamelsauce. Det var foodporn i aller højeste grad, og jeg har drømt om den kage siden. Så meget at jeg pønser på at genskabe den i eget køkken. Helt absurd lækker kage, og mange andre virkelig spændende desserter. Jeg ville rigtig gerne have været tilbage for at prøve mere fra dessertkortet, men vi nåede det desværre ikke.

3 steder du skal spise i Marrakech
Nomad
3 steder du skal spise i Marrakech
Le Salama

Som nævnt i indledningen, så er det lidt en udfordring at finde et sted med alkohol bevilling i Medinaen. Vi fandt dog ét sted og hvilket sted. Det er måske den smukkeste restaurant, jeg i mit liv har været på. Restauranten var i flere etager, alle meget smukke, men deres skybar var helt afsindigt smuk, så smuk at det ikke var længe ad gangen at kameraet var i ro.

3 steder du skal spise i Marrakech
Le Salama

Vi spiste frokost på Le Salama, første dag vi ankom. Maden var ikke prangende, derfor er den ikke på anbefalingerne. Men stedet i sig selv, og dét at de serverer alkohol i alle afskygninger, gør klart stedet et besøg værd. Vi kom der flere gange, bare for at få en drink inden vi skulle ud og spise middag. Det er ikke billigt, sammenlignet med resten af Marokkos priser, men udsigten er det hele værd. Er du på de kanter, så slå et smut forbi, allerhelst omkring solnedgang, hvor det er en tæt på magisk oplevelse.

Le Salama

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.