Flyversjus

Flyversjus – helt oldschool

Opskrifter
Flyversjus

Det er påske, og snaps er nærmest obligatorisk. Men hvad stiller man op, hvis snaps ikke lige er aller øverst på listen over favoritter?

Det skal jeg fortælle dig, du blander det med helt oldschool citronvand og kalder det en flyversjus – så skal snapsen nok glide ned. Det trick kan bruges hele året, så hvis du har en gammel flaske stående og samle støv, så kan du trylle den om til en flyversjus på et øjeblik. Det er da smart!

Flyversjus

Da jeg fortalte min mor at jeg skulle lave en flyversjus, så sagde hun, at det var sådan noget min mormor drak “i gamle dage”, det gjorde mange af damerne sagde hun, for så blev de ikke helt så fjollede. Haha.

Citronvand var altså både måden, at få den noget særprægede snaps til at glide ned på, og at sikre at damerne ikke blev alt for beduggede. Det er nu smart.

Flyversjus

Jeg indrømmer blankt, at snaps aldrig har været min favorit. Faktisk har jeg indtil for få år siden, konsekvent undgået indtagelsen. De senere år er der dog sket lidt på dén front – eller også den, fristes man til at sige. Der har jeg smagt flere som jeg har syntes var helt ok.

Nu jeg tænker over det, så tror jeg at det startede, da jeg for nogle år tilbage blev præsenteret for nogle smagssatte snapse fra Brøndum. Der var skruet en anelse ned for procenterne, og så var der tilsat gode ting som fx rabarber. De smagte overraskende godt.

Siden er jeg både blevet præsenteret for gode snapsecocktails, og for ren snaps der har smagt godt. Fagre nye verden altså.

Det næste bliver vel at jeg også frivilligt laver en kop kaffe eller spiser blåskimmel uden at rynke på næsen. Gad vide om mine smagsløg nogensinde bliver så voksne. Haha.

En flyversjus er så simpel, at det er en overdrivelse at kalde den en opskrift. Jeg deler dog alligevel, for det kunne jo være at der var andre snapsenovicer, der kunne have glæde af den.

Jeg har brugt en rimelig neutral snaps fra Brøndum, og en helt oldschool citronvand fra Frem, i glasflaske og det hele. Det giver den mest autentiske smag. Men du kan jo prøve dig frem, med det du har på lager/kan opstøve.

Er du til flere drinks, så prøv den virkelig gode gin sour med bergamotte

Flyversjus

Forb. tid5 min
Antal: 1 personer

Ingredienser

  • 5 cl Snaps jeg brugte en rimelig neutral fra Brøndum
  • 10 cl Citronvand Gerne en gammeldags som fx Frem
  • 1 spsk Citronsaft
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Bland hele balladen sammen og smag til. Pynt evt med lidt citronskræl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.