Min karriere: Danica Chloe

Historier

Jeg har sådan glædet mig til at tage hul på denne kategori på bloggen, hvor en række inspirerende kvinder, fortæller en historie fra deres liv. Historierne kan være mangeartede, karriere, sygdom, tab, kærlighed, barnløshed og meget andet. Første kvinde i rækken, er Danica som foruden at være en sej mor, også er en inspirerende selvstændig og som gavmildt deler ud af sit liv, på både godt og ondt. I dag har jeg stillet Danica nogle spørgsmål om hendes karriere. Jeg håber at du finder det lige så interessant som jeg gør. Har du også en historie du har lyst til at dele, så smid mig en besked. Danicas blog kan findes her  og med dé ord, giver jeg ordet til Danica.

Fortæl om din (arbejds)situation og evt din uddannelsesbaggrund

Jeg er fuldtidsblogger og freelancekonsulent. M.a.o. lever jeg af at samarbejde med virksomheder og i fællesskab skabe noget fedt content. Jeg laver også freelancejobs for bestemte virksomheder. Det kan være alt fra fotojobs og rådgivning til hjælp til sociale medier. Jeg er uddannet kandidat i Virksomhedskommunikation fra Aarhus Business School i 2012, så det falder mig naturligt at lave noget i den boldgade.


Hvilke overvejelser gjorde du dig inden, var det et bevidst valg eller endte du der ved et tilfælde?

Det var et 100 % bevidst valg. I mit tidligere job, hvor jeg netop havde været Community Manager for andre blogs, fik jeg indblik i en verden, hvor flere og flere bloggere kunne leve af at skrive. Jeg havde sideløbende min egen blog, som jeg ikke kunne blive ved med at have med et fuldtidsjob oveni. Derfor valgte jeg i september 2016 at tage chancen. I tilfælde af det ikke fungerede kunne jeg blot gå tilbage til et lønmodtagerjob igen. Heldigvis gik det godt, og her snart tre år efter, er jeg stadigvæk chef for mig selv.


Hvad er/har været det sværeste ved din situation

At opretholde troen på mig selv. Når man lever af sit eget brand, er det nemt at tvivle på sig selv. Især hvis man sideløbende gennemlever noget svært, som man ikke har lyst til at dele med andre. Der er sideløbende meget konkurrence og fokus på tal. Der vil altid være nogen, der er større end en selv, men det skal man abstrahere fra. Jeg prøver at fokusere på mig selv og min virksomhed. Jeg mister kun noget, hvis jeg sammenligner mig med andre eller bruger tid på at ærgre mig over jeg ikke er lige så stor eller dygtig som en anden i branchen.


Hvad er vigtigst for dig i dit liv/arbejdsliv

At jeg kan lide det jeg laver. Den dag jeg ikke nyder det længere, er det tid til at stoppe. Det er også vigtigt for mig at have en balance. Jeg har ikke helt fundet den endnu, men det bliver hele tiden bedre.


Hvad har du lært af den vej du har taget

At jeg kan udrette hvad jeg vil og at vi mennesker generelt set kan opnå det meste, hvis blot vi vil det nok. Det har været sundt for mig at leve med usikkerheden. Når jeg en dag skal tilbage til arbejdsmarkedet kommer jeg med en anden respekt. Jeg vil aldrig nogensinde tage en stabil løn, forsikring, pensionsordning eller betalt frokost for givet igen.


Hvad er dit bedste råd til andre

Du skal ikke overtænke det. Drømmer du om at blive selvstændig, så bare gør det. Hvad er det værste, der kan ske? Hellere prøve en gang for meget end at ærgre sig senere hen.


Hvad er dit største mål i fremtiden

Sådan helt overordnet vil jeg gerne blive bedre til at samle folk og skabe mening på tværs. Mit mål har aldrig været at blive rig. Jeg vil langt hellere fokusere på at skabe et community for kvinder, hvor man løfter i flok og hvor der er plads til at skrive om både de pæne og mindre pæne ting i livet. Jeg ser ikke min blog som envejskommunikation. Jeg ser det som en platform, hvor der er plads til alle.


Hvornår bliver du misundelig på andre

Når de er bedre til noget end mig, hvilket mange mennesker jo er. Jeg hader den følelse. Jeg vil ikke være misundelig, da det vidner om en snert af usikkerhed. Jeg arbejder virkelig med at altid være glad for andres vegne.


Er du glad hvor du er/ er der noget du ville ønske var anderledes

Jeg er i bund og grund glad. Jeg har tendens til at fokusere på alt det jeg burde gøre bedre, men det skaber ikke værdi i længden. Jeg prøver virkelig at være i nuet og mærke efter uden at tænke på hvad andre tænker om mig. Som regel går det hele jo fint alligevel, og så vil det være ærgerligt at have spildt tiden på at bekymre sig.


Hvis alt var muligt, hvad ville du så gøre

Så vil jeg tage min familie under armen og bosætte mig i et andet land. Det vil både give noget på det indre plan, men i den grad også til min virksomhed. Det er desværre bare lidt svært, når min uge er bygget omkring møder med kunder, events og at jeg er til stede i København, hvor langt de fleste kampagner tager afsæt.

Læs mere om Danica og hendes liv her

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Min karriere: Dorte Bak
    21/05/2019 at 09:25

    […] Tusind tak til Dorte, for den fine historie. Hvis du ikke allerede kender Dorte, så kig forbi hendes blog her. Læs også første indlæg i føljetonen med Danica […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.