Paneret blæksprutte med citron aioli

Paneret blæksprutte med citron aioli

Opskrifter
Paneret blæksprutte med citron aioli

Paneret blæksprutte med citron aioli, er en herlig lille snack, der leder tankerne hen på sol, sommer og kolde øl. Sådan er det i alle tilfælde for mig. Derfor kunne jeg ikke dy mig, da jeg den anden dag, faldt over ferske danske blæksprutter i torvehallerne.

I mange år gik jeg en stor bue udenom blæksprutter, for min eneste erfaring med den noget særligt udseende sag, var de gummiagtige blæksprutteringe der blev serveret lystigt, tilbage i 90’erne.

Da jeg, for efterhånden mange år siden, boede i Dublin i en periode, smagte jeg blæksprutte igen. Noget der var milevidt fra gummiringene, jeg huskede fra mine teenageår, men alligevel skulle der gå mange år, før jeg igen skulle spise blæksprutte. De seneste år har jeg til gengæld fået det på forskellig vis, en håndfuld gange. Blandt andet på min nylige tur til Marrakech.

Det viser sig altså at jeg ret godt kan lide blæksprutte – især den friterede udgave. Alt smager bare bedre efter en tur i den gyldne brønd. Haha.

Paneret blæksprutte med citron aioli

Jeg tænkte defor at det var på høje tid, at jeg selv kom i omdrejninger.

Disse panerede blæksprutter, er super nemme at lave, men tager lidt tid. I hvert fald, hvis man gerne vil undgå gummifornemmelserne – og det har helt ærligt aldrig været rart (ikke engang dér hvor gummifornemmelser til tider kan være påkrævet 😉 )

Og med det sagt, må vi hellere komme til opskriften

Paneret blæksprutte med citron aioli

Jeg har til disse valgt at bruge kartoffelmel til paneringen, det giver en lidt tyndere og mere luftig panering end hvis du bruger hvedemel. Det gør dem samtidig glutenfri, hvis man har problemer på den front. Hvis du ikke har kartoffelmel på lager, så kan du snildt bruge hvedemel, eller endnu bedre en kombination af hvedemel og majsmel (den der hedder Masa Harina) men det kan godt være en udfordring at opstøve.

Paneret blæksprutte med citron aioli

Paneret blæksprutte med citron aioli

Lækre sprøde blæksprutteringe med syrlig citron aioli
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 Personer

Ingredienser

 • 300 g Blæksprutte
 • 3 dl Kærnemælk

Panering

 • 2 dl Kartoffelmel
 • 1 tsk Havsalt
 • Friskkværnet peber
 • 1 tsk Cayennepeber
 • 3 spsk Finthakket persille
 • Evt en smule røget paprika
 • 1 l Smagsneutral olie til fritering

Citron aioli

 • 1 dl God mayo fx Hellmanns
 • 1/2-1 Citron
 • 1 fed Hvidløg
 • En smule havsalt
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær blæksprutten ud i skiver af ca 1/2 cm tykkelse
 • Kom dem i en frysepose sammen med kærnemælk og kom posen i køleskabet. Lad dem gerne marinere i mindst fire timer, gerne længere. Jo længere tid du marinerer blæksprutten, jo mere mør bliver den

Panering

 • Bland alle ingredienserne til paneringen sammen og vend blæksprutten i blandingen
 • Varm olien godt op i en kasserolle. Olien er varm nok når den sprutter hvis du kommer noget derned
 • Friter blæksprutterne lidt ad gangen i et par minutter til de er sprøde og gyldne. Læg de færdige på fedtsugende papir

Citron aioli

 • Bland alle ingredienserne sammen og smag til
 • Server blæksprutterne med det samme

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Asiatisk inspireret tuntartar med avocado og sprøde løg
  27/02/2019 at 14:35

  […] Skal du også have mere fisk på bordet? Så prøv disse blæksprutteringe […]

 • Reply
  Paneret, marineret sild med ristet rugbrød og ærtemos
  14/04/2019 at 07:42

  […] Prøv også opskriften på paneret blæksprutte […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.