Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos

Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos

Opskrifter

Sponsoreret af Glyngøre

Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos

Sild er én af de ting der deler vandene, enten er man vokset op med sild, som en helt naturlig del af frokostbordet, og synes at det er en prægtig spise. Eller også synes man det er noget fanden har skabt. Jeg indrømmer modvilligt, at jeg i mange år har været på holdet, der syntes det var noget fanden havde skabt.

De senere år er der heldigvis sket lidt på den front, nu kan jeg godt synes at det er interessant og frivilligt prøve det af. Haha.

For et par uger siden, var jeg inviteret til sildefrokost, og jeg var ærlig talt noget spændt på hvad jeg ville synes om det, men det hele smagte fortrinligt og var slet ikke så farligt. Anledningen var, at Glyngøre gerne ville have snak om sildens egenskaber, og om hvordan man mon får vendt det dalende salg, fordi sild på mange måder burde være et oplagt valg til frokostbordet.

Sild er nemlig både sunde, nemme at bruge – når de er marinerede altså, og så er de enormt klimavenlige i forhold til mange andre fisk.

Jeg og en række andre, blev derfor udfordret til at lave en opskrift med marinerede sild og herunder kommer mit bud.

Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos

Jeg har valgt at lave en herlig lille forårs/sommersag, som vil pynte på ethvert frokostbord. Nemlig paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos. Det er nemt at lave og knaser herligt, en kombination jeg er fan af. Og så er det ærlig talt ret få ting, som ikke bliver bedre af en omgang panering 😉

Har du også lyst til at kaste dig ud i sådan en mad, så kommer opskriften herunder.

Jeg toppede min mad med en hjemmelavet ramsløgsmayo, det gav lige lidt ekstra, men er det ikke noget man har på lager, kan det fint undlades.

Prøv også opskriften på paneret blæksprutte

Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos

Ingredienser

  • 2 stk Marinerede sildefileter
  • 50 g Hvedemel
  • 1 stk Æg sammenpisket
  • Smør til stegning

Ærtemos

  • 200 g Ærter optøede eller friske
  • 3 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • 2 skiver Rugbrød
  • Smør eller olie til stegning
  • 4 stk Radiser
  • Feldsalat
  • Evt Ramsløgmayo
  • Evt Ærteskud

Sådan gør du

  • Dup sildene tørre med et stykke køkkenrulle
  • Paner sildene ved at vende dem i mel, så æg og tilsidst pankorasp
  • Steg sildene gyldne i smør

Ærtemos

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til mosen har den ønskede konsistens. Smag til
  • Steg rugbrødet sprødt i lidt smør eller olie
  • Snit radiserne helt fint, gerne på et mandolinjern
  • Fordel lidt feldsalat på hvert rugbrød, kom ærtemosen ovenpå
  • Læg en sild på hvert rugbrød og pynt med radiser og evt ærteskud og  en god klat ramsløgmayo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.