Plantain chips med guacamole

Plantain chips med guacamole

Opskrifter
Plantain chips med guacamole

Chips med dip er bare aldrig en dårlig idé – slet ikke når det er sprøde plantain chips og krydret, cremet guacamole.

Plantains?

Plantains eller madbananer, er ikke det der bliver brugt mest i det danske køkken og det er heller ikke det letteste at opstøve. De bliver brugt meget i det afrikanske køkken, til alt muligt andet end chips. Plantains er ikke søde, og smager ikke som almindelig banan, og de er også langt mere faste i konsistensen, hvilket gør dem meget velegnede til fx chips som her.

Chips har altid været min helt store last, det sprøde, det saltede og det fedtede. For mig er det simpelthen en vindende kombi. Måske præcis dén last, også er skyld i et ekstra kilo eller to 😉 Men disse plantain chips dyppet i guacamole, det er jo nærmest salat, så der tænker jeg at vi snildt kan give den gas. Haha.

Disse er så simple, at dét at kalde det en opskrift er en tilsnigelse men ikke desto mindre, synes jeg at du skal prøve dem.

Plantains kan fås i etniske grønthandlere og i Torvehallerne, hvis du bor i København. De kan også sagtens bruges i gryderetter eller steges i krydderier på panden. Der er altså masser af muligheder når først du får fingrene i plantains, og chipsene holder sig også fint sprøde – hvis man nu skulle være fristet til en større portion, nu der er gang i produktionen. Men de er rimelig uimodståelige, når man først er gået i gang – så er du advaret!

Bliver variationen med salt lige kedelig nok efter din smag, så giv den endelig gas med krydderierne, det er jeg sikker på at de ikke tager skade af.

Plantain chips med guacamole

Chips og dip er altid en god idé, ikke mindst her hvor kartoflerne er udskiftet med plantains – eller madbananer og bliver serveret med den bedste guacamole

Ingredienser

  • 2 stk Plantains
  • 1 l Olie til fritering

Guacamole

  • 2 stk Avocado
  • 50 g Tomat
  • 1/4 Finthakket rødløg
  • Ca 1 tsk Spidskommen
  • 1 fed Hvidløg, finthakket eller presset
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • 1/2-1 tsk Chiliflager
  • Frisk koriander, hakket

Sådan gør du

  • Snit plantains i helt tynde skiver på et mandolinjern
  • Varm olien op i en gryde til den begynder at syde hvis du kommer noget derned
  • Friter chipsene lidt ad gangen til de er gyldne og sprøde 
  • Læg de friterede plantains på fedtsugende papir og drys med havsalt med det samme

Guacamole

  • Mos avocadoen med krydderierne og smag til
  • Hak tomaterne og fjern evt kernerne 
  • Bland hakkede rødløg, koriander og tomater i guacamolen og lad den gerne trække på køl i en times tid

Har du brug for en god drink til? Så prøv denne Bloody Mary. Med sådan en på siden er vi nærmest ude i et helt grøntsagsorgie!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.