Tuntartar med sprøde løg

Opskrifter
Tuntartar med avocado og sprøde løg

Tuntartar med avocado og sprøde løg, er sådan en herlig lille ret, som ser ud af meget mere end den er. Det tager ikke mange øjeblikke at bikse sådan et måltid sammen. De sprøde løg er lige prikken over i’et og skaber lidt knas og struktur, men skal det gå tjept, så udelad dem eventuelt eller erstat dem fx med et par knasende chips på toppen. Eller server rugbrødschips ved siden af.

Tun er en lidt kostbar affære, i hvert fald hvis kvaliteten skal være i orden. Jeg anbefaler dig klart at slå et smut forbi din lokale fiskepusher, og ikke lade dig friske af det, lad os nu bare være ærlige, noget sølle udvalg i supermarkederne.

Normalt skal fisk der skal bruges råt, fryses normalt 24 timer inden, for at slå alle parasitter ihjel, men når du køber sashimi kvalitet, er det blevet behandlet lige efter fangst, og det kan derfor bruges med det samme.

Tuntartar med avocado og sprøde løg

Jeg er kæmpe fan af fisk, selvom jeg nok må erkende at jeg stadig er lidt konservativ og for det meste går efter det sikre valg. Jeg ønsker dog at få udvidet min horisont lidt mere, både fordi fisk er sundt og godt, men også fordi at både tun og laks ikke er det heldigste at spise meget af, især i forhold til den måde de bliver opdrættet og fanget på. Jeg indrømmer dog gerne, at jeg stadig indtager begge dele med største velbehag.

Tuntartar med avocado og sprøde løg

Tuntartar med avocado og sprøde løg

Retten her er oplagt som en let forret, eller som både frokost og aftensmad, hvis det ikke er den helt store sult der presser på. Den egner sig særdeles godt på en lun og solrig sommerdag med et glas vin til, men fungerer også fremragende på en kold vinterdag. Faktisk fungerer tuntartar bare ualmindeligt godt til det meste.

Skal du også have mere fisk på bordet? Så prøv disse blæksprutteringe

Tuntartar med avocado og sprøde løg

Frisk og lækker asiatisk inspireret forret, med rå tun, cremet avocado og sprøde løg. 
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 150 g Frisk tun sashimi kvalitet
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 1 stk Avocado
  • 1-2 spsk Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Dressing

  • 2 spsk Soya
  • 1 spsk Mirin
  • 1 tsk Honning
  • 2 spsk Risvineddike
  • 2 spsk Citronsaft

Sprøde løg

  • 1/2 Løg
  • 2 spsk Mel
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vand
  • Salt
  • Olie til fritering

Sådan gør du

  • Skær tunen i fine tern og bland den med olie, salt og peber
  • Skær avocadoen i fine tern og bland den med citron, salt og peber
  • Fordel avocadoen i bunden af en madring og pres den godt sammen. Fordel tunen ovenpå og pres det hele sammen igen. Stil på køl til den skal bruges
  • Ryst alle ingredienserne til dressingen godt sammen i et lille glas og smag til
  • Hak løgene helt fint 
  • Bland mel sammen med bagepulver og salt i en skål
  • Vend løgene i melblandingen og tilsæt en anelse vand, det skal ikke blive til en dej, bare få melet til at klæbe lidt mere til løgene
  • Varm olie op i en lille gryde og friter løgene lidt ad gangen til de er gyldne og sprøde
  • Anret tartaren på en tallerken og fjern ringene
  • Pynt med løgene og server med dressingen og evt et stykke brød til

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.