Udskriv

Plantain chips med guacamole

Chips og dip er altid en god idé, ikke mindst her hvor kartoflerne er udskiftet med plantains - eller madbananer og bliver serveret med den bedste guacamole

Ingredienser

  • 2 stk Plantains
  • 1 l Olie til fritering

Guacamole

  • 2 stk Avocado
  • 50 g Tomat
  • 1/4 Finthakket rødløg
  • Ca 1 tsk Spidskommen
  • 1 fed Hvidløg, finthakket eller presset
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • 1/2-1 tsk Chiliflager
  • Frisk koriander, hakket

Sådan gør du

  • Snit plantains i helt tynde skiver på et mandolinjern
  • Varm olien op i en gryde til den begynder at syde hvis du kommer noget derned
  • Friter chipsene lidt ad gangen til de er gyldne og sprøde 
  • Læg de friterede plantains på fedtsugende papir og drys med havsalt med det samme

Guacamole

  • Mos avocadoen med krydderierne og smag til
  • Hak tomaterne og fjern evt kernerne 
  • Bland hakkede rødløg, koriander og tomater i guacamolen og lad den gerne trække på køl i en times tid