Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos
Udskriv

Paneret sild med ristet rugbrød og ærtemos

Ingredienser

  • 2 stk Marinerede sildefileter
  • 50 g Hvedemel
  • 1 stk Æg sammenpisket
  • Smør til stegning

Ærtemos

  • 200 g Ærter optøede eller friske
  • 3 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • 2 skiver Rugbrød
  • Smør eller olie til stegning
  • 4 stk Radiser
  • Feldsalat
  • Evt Ramsløgmayo
  • Evt Ærteskud

Sådan gør du

  • Dup sildene tørre med et stykke køkkenrulle
  • Paner sildene ved at vende dem i mel, så æg og tilsidst pankorasp
  • Steg sildene gyldne i smør

Ærtemos

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til mosen har den ønskede konsistens. Smag til
  • Steg rugbrødet sprødt i lidt smør eller olie
  • Snit radiserne helt fint, gerne på et mandolinjern
  • Fordel lidt feldsalat på hvert rugbrød, kom ærtemosen ovenpå
  • Læg en sild på hvert rugbrød og pynt med radiser og evt ærteskud og  en god klat ramsløgmayo